Jucarii pentru Dihori

Dihorii adoră jucăriile lor, niciodată nu pot avea suficiente. Acest lucru este bine de ştiut de fiecare stăpân de dihor.
Dihor - Ella
Cel mai bine ar fi ca înainte să îţi duci acasă micul prienten blănos, să te asiguri că acasă ai cel puţin două jucării. O jucărie este cadoul perfect de “bun venit acasă” pentru dihorul tău! Şi binenţeles, ca oricare cadou, este destul de greu de găsit, mai ales dacă se doreşte perfecţiunea.
Nu este recomandat ca jucăriile să fie cumpărate de la primul magazin pentru animale, nu orice jucărie este pe placul dihorilor. Fiecare doreşte să achiziţioneze o jucărie sigură, fără riscuri, una durabilă şi binenţeles să fie o jucărie care satisface poftele dihorului. Siguranţa să fie pe primul loc!
Acum ai un dihor în casă care se joacă, nu ar fi o asemănare exagerată dacă aş spune că sufrageria arată ca şi când s-ar juca un copil. Tocmai din cauza acestei asemănări trebuie să fim foarte atenţi ca jucăria dihorului să nu conţină bucăţele mici care se desprind - dacă are jucăria bucăţele mici care se desprind trebuiesc îndepărtate! Dihorul poate îngiţi bucăţile şi acest lucru poate duce la indigestii periculoase.
Materilalele care ar trebui evitate sunt latexul şi cauciucul, aceste materiale de regulă se folosesc la jucăriile câinilor - pentru un dihor o astfel de jucărie nu va fi foarte durabilă. Jucăriile foarte ascuţite sunt la fel de periculoase, atât pentru dihorul tău cât şi pentru tine. Închipuie-ţi o grămadă de jucării prin casă … şansele ca să le ocoleşti pe toate sunt minime.
Dihorul doarme mult, când se trezeşte se joacă. Cam de două ori trebuie să aibe la dispoziţie jucăriile lui. În rest recomand ca jucăriile să fie strânse! Dacă nu, acestea vor fi împrăştiate prin toată casa, dar nu la vedere ci undeva sub mobilă: dulap, pat, masă.
Jucăriile pisicilor sunt bune! Uitându-ne pe rafturile petshopurilor vedem defapt că în materie de jucării special pentru dihori nu stăm foarte bine.Nu avem de unde să alegem. Putem oricând să apelăm la petshopuri online din ţară sau din străinătate care au o varietate mai largă decât magazinele de cartier. Dacă trebuie ceva pe moment putem să ne uităm la a doua cea mai bună soluţie: raftul de jucării pentru pisici. Cele mai multe jucării destinate unei pisicuţe este foarte bun şi unui dihor. Având în vedere cum se joacă o pisică faţă de un dihor ne dăm seama că aceste jucării vor fi mai durabile.
Mingea - un obiect favorit. De obicei mingea este jucăria preferată a unui dihor. Asigură-te să cumperi câteva mingi de mărimi şi culori diferite. Uită-te după mingi care sună sau luminează, acestea sunt mult mai interesante decât una simplă. Poate o să ţi se pară enervante (şi chiar sunt!) dar dihorul va iubi mingea şi te va iubi şi pe tine. Mingile din plastic sunt bune, dar cele mai bune sunt acelea din lână. Dihorul îl poate apuca mai uşor şi îl poate căra prin toată casa cu uşurinţă.
Improvizează! Pungile de hârtie şi cutiile de carton sunt deasemenea foarte populare în rândul dihorilor. Cu toţii avem aşa ceva prin casă. Dihorul va explora acestea cu mare plăcere şi aceste “jucării” sunt perfecte pentru o tură de jucat de-ascunselea, plus că fac zgomot iar asta le place.
Să nu uităm de tuburi! Este o jucărie excelentă pentru dihorul tău. Beneficiul tău după achiziţionarea unu asemenea tub este fericirea dihorului tău! Dihorul tău va fugi prin tub cu o viteză de neimaginat şi niciodată nu se va plictise de el.